Коледният базар на Добрич отвори врати

По традиция и тази година Община град Добрич организира на площад „Свобода” в празнично украсени дървени къщички Коледен базар, който отвори врати днес.

Коледният базар на Добрич отвори врати


За празничният дух и атмосфера ще се грижат 14 ресторантьори, хлебари и сладкари, производители и търговци на играчки и коледна украса от Добрич, както и занаятчии – местни и гости на града ни.


Добричлии, които още не са се погрижили за празничната украса или искат да добавят нещо ново в своя дом,  могат да се сдобият с гирлянди, играчки за елха, коледни венци. Желаещите пък да погледнат в 2021 година могат да си закупят късметчета. 


Петър Йорданов и неговата съпруга Десислава от Балчик предлагат ръчно изработени късмети, които могат да зарадват малки и големи или да бъдат поставени върху новогодишната баница. Те са разноцветни и определено привличат вниманието на купувачите. „Идеята е на съпругата ми, тя е художник и се занимава с изработването на творенията. Всяка година сме в Добрич”, сподели Йорданов. Пожеланията в късметите са 24 на брой във формата на стихове и предвещават здраве, любов и приятелство. 


В една от къщичките забелязваме уникални украшения за Коледа и Нова година във формата на чаши. Когато ги разклатиш все едно падат нежни снежинки. Върху тях могат да се поставят свещи. Те са ръчно изработени от Десислава Първанова. Тя предлага още коледни и новогодишни късмети, бутилки с фолклорни мотиви, както и украшения за елха. 


С разнообразието си привличат щандовете с месни деликатеси и медни продукти. Участниците в Коледния базар са помисли и за любителите на хубавото греяно вино. 




Базарът ще продължи до 3 януари.