Работилницата за въображение очаква малките творци на Добрич виртуално

Работилницата за въображение към Художествената галерия в Добрич продължава своята работа онлайн.

Работилницата за въображение очаква малките творци на Добрич виртуално

Ръководители на творческите часове са Галина Георгиева и Милена Алджабари. Докато противоепидемичните мерки са в сила те ще подготвят различни виртуални занимания за децата, с които малките творци пълноценно да запълват своето време. Те могат да бъдат открити на фейсбук страницата на работилницата. Галина Георгиева коментира, че е препоръчително в заниманията с помощ да се включват и родителите. За Добрич Онлайн тя сподели, че виртуалните дейности са започнали с приказката „Житената питка“.  Екипът подготвя публикации, свързани с празниците през месец декември, както и теми за художници в изобразителното изкуство. 



„Ще има задачки-закачки, които да направят сами у дома. Простички са нещата, както биха ги направили в Работилницата за въображение, така биха могли да ги направят във вкъщи с подръчни средства. Ще присъстваме в интернет пространството. Децата ще могат да виждат какво правим, какво могат да направят и те“, каза Галина Георгиева.

Тя посочи, че биха се радвали на комуникация с децата в страницата на Работилницата за въображение. С помощта на своите родилите и от техните фейсбук профили могат да изпращат това, което са сътворили у дома, вдъхновени от работилницата. След отпадане на мерките Работилницата за въображение ще очаква най-малките творци на Добрич в Художествената галерия, където отново да творят със своите ръководители.

Заглавната снимка е архивна