За доброто здраве и настроение ще допринасят фермерските пазари в Добрич и Балчик през декември

Метеорологичните условия няма да спрат местни производители да се представят на фермерските пазари в Добрич и Балчик през декември.

За доброто здраве и настроение ще допринасят фермерските пазари в Добрич и Балчик през декември

Целта на изложенията в Ковид ситуацията е освен здраве чрез чисти продукти, да внесат и добро настроение в сърцата на хората. 



През последния месец на годината ще се проведат четири традиционни изложения в четвъртък в „Стария Добрич“. В програмата са предвидени и три празнични фермерски пазара, които преминават под името "Вкусът на Добруджа". Те ще бъдат разположени до Народното читалище "Йордан Йовков" в центъра на града. 

„Традиционно всеки месец през втората събота провеждаме фермерско изложения "Вкусът на Добруджа". Този месец ще бъдат три, защото ще направим извънредно събитие за Коледа и за Нова година. Датите са 23 и 30 декември, с което даваме възможност на хората за празнично пазаруване“, каза за Добрич Онлайн Пепа Рашева, представител на организаторите от кооперация "Хранкооп". Тя подчерта, че пазарите се провеждат под патронажа на Община Добрич. 

Работното време на изложенията "Вкусът на Добруджа" е от 10 до 17 часа, в зависимост от човекопотока и метеорологичните условия. Пепа Рашева коментира още, че се очаква да се запишат и производители от други области на страната, които да представят своята продукция на Добричкия фермерски пазар. 

Две издания на фермерския пазар са предвидени и в Балчик през декември месец. Интересът на производители и потребители е мотивирал организаторите да продължат изложенията. Те ще се проведат на 4 и 18 декември пред супермаркет „Аквилон“ в крайморския град. Работното време на пазарите е от 14 до 18 ч. 

Пепа Рашева подчерта, че в Ковид ситуацията най-важното е да запазим мир и спокойствие, защото стресът е една от най-големите предпоставки за всякакви заболявания. 

„Препоръчвам на всеки да си създаде свой вътрешен свят на мир и спокойствие, да не забравя да се усмихва и всеки ден да благодари за нещо в живота си, с което да създава спокойствие в себе си, за да може да оцелее в тези трудни времена. Чистата храна е чиста, когато имаме чисти мисли и спокойствие в себе си“, посочи в заключение тя.