Собственици на фитнес зали в Добрич готови да излязат на протест заради новите противоепидемични мерки

От фитнес индустрията са готови да излязат на протест, за да изразят недоволство от решението залите да бъдат затворени. Това съобщи за Добрич Онлайн Станимир Стоянов, собственик на фитнес в Добрич.

Собственици на фитнес зали в Добрич готови да излязат на протест заради новите противоепидемични мерки

Той коментира, че клиентите също изразяват несъгласие с мярката, която ще влезе в сила от петък вечер, тъй като хората спортуват, за да се грижат за своето здраве. В момента метеорологичните условия не позволяват открити тренировки и те няма да има къде да полагат грижа за тялото си. От бранша са категорични, че фитнесите не трябва да се затварят, тъй като няма голямо струпване на хора на едно място, а квадратурата на залите е голяма и може да се спазва дистанция.



„Ние работим на 70% по-малко посещения откакто сме отворили през май месец. На 500 квадратни метра зала има пет човека. Не виждам какъв е проблемът да се работи и какъв инкубатор на зараза са фитнес залите. За нас това са неадекватни мерки. В един магазин се събират много повече хора на едно място. При нас се събират доста по-малко, а няма да работим. Не виждам логика в това нещо“, каза Станимир Стоянов. Той подчерта още, че хората са дисциплинирани и не посещават фитнеса, когато имат грипоподобни симптоми.

Здравният министър издаде заповедта за извънредните мерки

„Имаме тренировки по кикбокс, но снощи не се проведе понеже треньорът не се чувстваше добре, чувстваше се отпаднал и си отмени тренировките. Това се взима под внимание. Когато някой не се чувства добре, не ходи на фитнес“, сподели той. 

В заключение Станимир Стоянов изрази опасение, че секторите, които трябва да спрат дейност, няма да бъдат отворени постепенно след 21 декември, както заявиха от правителството.

„Март месец затвориха и казаха, че след един месец ще отворим, но това не се случи. Отворихме на 18 май. Продължавахме да плащаме наеми и всички други разходи. Служителите ще останат без работа“, каза собственикът на фитнес зала в Добрич.

Заглавната снимка е илюстративна