85 лица в нужда от община Генерал Тошево получиха хранителни и хигиенни пакети от БЧК

Българският червен кръст (БЧК) раздаде хранителни и хигиенни пакети на 85 лица в нужда, засегнати от пандемията от коронавирус. Става въпрос за хора, които през времето на върлуващата криза, са изгубили своята работа и са останали без доходи.

85 лица в нужда от община Генерал Тошево получиха хранителни и хигиенни пакети от БЧК

Хранителните пакети са осигурени от БЧК със финансови средства отпуснати по ПМС №108 по програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“. Те съдържат 7 вида продукти с общо тегло 17.5 кг. на стойност около 32 лв. (по цени на едро) – 2 броя олио, по 3 пакета брашно, захар, спагети, ориз и 2 пакета зрял фасул.  



Хигиенните пакети също са осигурени от БЧК, но с финансиране от Американската агенция за международно развитие по същата програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“. Един пакет съдържа дезинфектант за ръце – 1 бр.(100 мл.), предпазна маска за лице за многократна употреба – 2 бр., сапун – 1 бр., четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със спирт – 72 бр. в един пакет, прах за пране – 1 кутия. Всичко на стойност 13,20 лв. (борсови цени). 

Всички лица, които получиха хранителни и хигиенни пакети са съгласувани с АСП и утвърдени от тях, като селекцията е на Община Генерал Тошево, която се включи активно и в самото раздаване на пакетите.

В тази връзка, д-р Артюн Еринозов, директор на Областния съвет на БЧК – град Добрич, използва възможността да благодари на Общинска администрация и на всички кметове и кметски наместници в селата от общината, за отличното партньорство, бързата и добре свършена, съвместна работа.