Техника и работници са в готовност за зимното поддържане на уличната мрежа в Добрич

“Еф Си Си” има готовност за зимното поддържане на уличната мрежа, сподели за Добрич Онлайн управителят на снегопочистващата фирма Калин Рачев.

Техника и работници са в готовност за зимното поддържане на уличната мрежа в Добрич

Снегопочистващите машини, с които разполага фирмата са с две повече от миналата година. Така общият им брой става осем.  Една голяма и една по-малка, която има възможност да влиза в по-малките улици, са новите машини за зимното почистване. Оборудвани са с гребло и песъкар. Калин Рачев уточни, че са проведени предварителни разговори с подизпълнители за осигуряване на по-малки машини при необходимост. Те ще бъдат използвани за снегопочистване на малки улици в града, както и за центъра на Добрич. В склада на “Еф Си Си” са подготвени около 110 тона пясък и около 1200 тона сол. 



Фирмата разполага с 24 шофьори, които управляват снегопочистващите машини, както и със 70 работници за ръчно осоляване и почистване.  Около 180 км е уличната мрежа в община Добрич, която подлежи на зимна поддръжка от “Еф Си Си”. Тя се изпълнява до 31 март, в зависимост от метеорологичните условия, като може да се извършва и по-късно от посочения период. Приоритетно се извършва снегопочистване на улиците, като маршрутите са определени по общата схема на линиите на градския транспорт и улици с интензивно движение.

Във връзка със събиране на отпадъците Калин Рачев призова добричлии да не изхвърлят жар в контейнерите, защото се запалват. “Съгражданите, които се отопляват на твърдо гориво, да си остават жарта няколко дни в метален съд и тогава да я изхвърлят или да я оставят до контейнерите. Служителите ще минат и ще я почистят. От началото на календарната година имаме 13 запалени контейнера”, каза в заключение управителят на  “Еф Си Си” и уточни, че един нов контейнер струва 500 лева с ДДС.