Осма поредна купа за ВК „Спортист – 99“ - Генерал Тошево

В последния ден на месец октомври в град Шабла се проведе поредното издание на волейболния приятелски турнир „Преходната купа“.

Осма поредна купа за ВК „Спортист – 99“ - Генерал Тошево

В тазгодишната еднодневна надпревара участие взеха общо шест отбора от областта – Шабла, Сенокос, Кардам, Гурково, сборен тим от ветерани на Добрич и ВК „Спортист – 99“ от Генерал Тошево.  


В груповата фаза на турнира, възпитаниците на треньора Руслан Томов, изиграха два двубоя – срещу Гурково и Сенокос. И двете среши бяха категорично спечелени с по 2:0 гейма (според правилата се играе до 2 от 3 спечелени гейма). Победите в групата изстреляха тимът на „Спортист – 99“ на финал, където ги очакваше стар познайник – съставът на Кардам. Двата тима играха финал и преди година, когато турнирът се проведе в град Генерал Тошево и беше спечелен от домакините. Сега ситуацията се повтори. Битката за златото беше много интересна и равностойна. Волейболистите и на двата отбора демонстрираха добра игра, хъс и себераздаване, но в крайна сметка за осми пореден път купата отиде в ръцете на момчетата от „Спортист – 99“.

На този турнир за отбора на „Спортист – 99“ играха: Александър Маринов, Денчо Денчев, Красимир Костадинов, Петър Войков, Веселин Маринов, Димитър Господинов, Валентин Димитров, който спечели приза за най-добър разпределител и Станислав Димитров.