Добра новина: Пациент е изведен от ковид сектора на интензивното отделение на добричката болница

Добрата новина съобщи в ефира на Радио 99 директорът на Регионалната здравна инспекция в Добрич д-р Светла Ангелова.

Добра новина: Пациент е изведен от ковид сектора на интензивното отделение на добричката болница

Това е третият пациент, който е екстубиран и изведен от Отделението по интензивна реанимация. Той е преместен в ковид сектора. Д-р Ангелова пожела на пациента скорошно възстановяване. 


От една седмица област Добрич е в оранжевата рискова зона за COVID-19. По думите на д-р Ангелова това е нормално предвид голямата заболеваемост и регистрираните нови случаи. „Мисля си, че няма да е далече времето, в което и ние ще се присъединим към останалата част на картата в червен цвят. Ако гражданите наистина не се дисциплинират и не спазват мерките и ситуацията ще бъде наистина сериозна, чака ни пик, всеки ден ще се увеличават заболелите”, сподели тя. 

Д-р Ангелова допълни, че при вчерашните 26 проби, 13 са положителни, което е знак, че заболеваемостта започва да нараства. 

„Ситуацията всеки ден е различна, всеки ден има и положителни учители и ученици, работещи в различни фирми, общо взето дневно има по 3-4 огнища. Заболяването вече се разпространява дифузно. Всеки един работодател трябва да си осигури филтър при допускане на хора в работното място, да има определена дистанция между работните места, маските, дезинфекцията и дистанцията са нещата, които ще ни осигурят малко повече спокойствие и ограничение”, каза още д-р Ангелова. 

В ковид сектора на Добричката болница все още има свободни легла. Ковид сектори ще бъдат открити и в лечебните заведения в Каварна и Балчик.