Запознай се и програмирай

Частно средно училище „Леонардо да Винчи” съвместно със Сдружения „Черноморски център за развитие” и Сдружение „Граждани в повече” реализират 7 онлайн проекта в рамките на инициативата „Запознай се и програмирай”, част от Европейската седмица на програмирането.

Запознай се и програмирай

Събитията се провеждат от 15 до 25-ти октомври 2020 г. в онлайн платформата Google.Meet . За повече информация и записване за участие, моля свържете се с посочените по-долу лица за контакт.


-„И момичетата програмират”, където под формата на уебинар момичетата ще се срещнат с вдъхновяващи и успешни в ИТ сектора дами.

-„Music Hackathon” е събитие, предназначено да обедини всички ученици от гр. Добрич, които имат страст към технологиите, музиката и иновациите. По време на уебинара участниците ще създават музика.

-Интелигентно училище с micro:bit Онлайн семинар за програмиране на micro:bit Семинарът е фокусиран върху програмирането на сензори с помощта на micro:bit, така че дори начинаещите да могат да се справят.

-Въведение в програмирането със С++ Искате да се научите да програмирате и се чудите откъде да започнете? C++ е разширение на езика C и най-мощният обектно-ориентиран език за програмиране.

-Кратко въведение в App Inventor. Създаване на мобилно приложение, стъпка по стъпка в целия процес от идеята, дизайна на потребителския интерфейс, функционалността на приложението до публикуването му.

-Момичетата програмират - най-малките програмисти ще създават анимация в платформата Scratch.

-Детско програмиране със Scratch - създаване на образователна анимация в Scratch на тема „Обединена Европа”

Организаторите канят всички ученици с интерес или просто любопитство към света на технологиите и програмирането да се включат в организираните уебинари. За най-добрите и най-активните участници в уебинарите  има предвидени и награди.

 

 

 

 

 

Партньор по проекта:

„Черноморски център за развитие”

Нели Господинова
Тел:0359888242746
bscentre_excellence@abv.bg
https://blackseacentre.alle.bg

 

„Граждани в повече”

Боян Коларов
Тел:03598605510
grupatadb@gmail.com

ЧСУ „Леонардо да Винчи”             

Ирена Стефанова 
Тел: 058602418
leonardodobrich@gmail.com

 

Настоящият проект се осъществява в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ 

благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.