Ученици от Добрич почистват града в рамките на кампанията Junk Around

Над 60 ученици от Частното училище „Леонардо да Винчи” и СУ „Климент Охридски” се включиха в кампанията за почистване Junk Around.

Ученици от Добрич почистват града в рамките на кампанията Junk Around



Поредицата събития с почистващ характер – Junk Around, които БГ Бъди активен проведе през лято – есен 2020г. на територията на Пловдив се пренася и в Добрич. На местно ниво, акцията се организира от СНЦ “Зеленият пламък” и СНЦ “Черноморски център за развитие”.


Идеята на инициативата в Пловдив беше да започнат с по-големи пространства, които са се превърнали в незаконни сметища и същевременно да направят приятната част забавна. Решихме, че тази инициатива си заслужава да бъде мултиплицирана на местно ниво”, сподели за Добрич онлайн организатора на днешното събитие Илияна Христова. 


Близо 60 ученици от ЧСУ „Леонардо да Винчи” и СУ „Климент Охридски” взеха участие в инициативата като почистиха пространството между двете училища, познати на добричлии като Ябълката_МЯСТО. Доброволческата акция продължи  към Дружба _МЯСТО, което беше облагородено през 2018 година. 


За децата бяха осигурени чували, щипки и ръкавици, както и бяха спазени всички мерки за дезинфекция и дистанция. Събитието продължи с интересни образователни части, свързани с разделното събиране на отпадъци и рециклирането.