Добричкият общински съвет прие повторно свое решение, върнато от областния управител

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов е издал заповед, с която е върнал за повторно за разглеждане решение на Общинския съвет на община Добричка от 24 септември.

Добричкият общински съвет прие повторно свое решение, върнато от областния управител

Става въпрос за договори за предоставяне на общинска земя, с трайно ползване „пасище, мера”. 



На основание ЗМСМА и Закона за собствеността и ползване на земеделските земи, Добричкият общински съвет дава съгласие да се изменят договорите за отдаване под наем на общинска земя с начин на трайно ползване – пасище, мера, сключени между община Добричка и собственици на пасищни селскостопански животни в частта за срок на действие.

Анексите към договорите за наем да се сключват за срок от  1 стопанска година, считано от 1 октомври 2020 година до 1 октомври 2021 година.

На основание Административно-процесуалния кодекс  с оглед възможността за кандидатстване на животновъдите по мярка 14 „Хуманно отношение към животните” от Програмата за развитие на селските райони,  Добрички общински съвет допуска предварително изпълнение на решението и възлага на кмета на общината да извърши последващи законови действия, като сключи анекс за удължаване срока на договорите за наем с наемателите съобразно чл. 20а от ЗЗД.