Д-р Желязков: Към момента няма желаещи здравни специалисти, които да работят извън Ковид-сектора на болницата

Имаме желанието на доброволци, които да помогнат с дезинфекцията и санитарните грижи в добричката болница, но за жалост основния апел все още е неуспешен. Това заяви пред журналисти днес прокуристът на МБАЛ – Добрич – д-р Георги Желязков.

Д-р Желязков: Към момента няма желаещи здравни специалисти, които да работят извън Ковид-сектора на болницата

Припомняме, че Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич отправи апел към специалистите по здравни грижи, да започнат работа извън Ковид-сектора на лечебното заведение. Техният труд ще бъде финансово обезпечен, ще получават около 100 лева на дежурство.



„За да обезпечим Ковид –сектора използвахме кадри от болницата, което „оголи” всички останали структури, които имат нужда от адекватна медицинска грижа”, посочи д-р Желязков.

Той допълни, че извънредната ситуация в момента е вдигнала кадровия проблем на изключително високо ниво. „Истинският дефицит в момента е на лице. Притесненията са, че ако продължаваме с това темпо, отделенията, които са извън Ковид – сектора, ще търпят изключително голяма щета и жителите на град Добрич няма да могат да бъдат адекватно лекувани”, каза още д-р Желязков. Към момента болницата се нуждае от 8-9 медицински сестри, засега няма нужда от лекари.

Трима доброволци без медицинско образование са изразили желанието си да се включат в дезинфекцията и санитарните грижи в лечебното заведение в Добрич. Те ще извършват дейностите напълно безвъзмездно.