Задържаха мъж, убил свой роднина с бетонов ограден кол в генералтошевското село Изворово

Окръжната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност обвиняем за убийство

Задържаха мъж, убил свой роднина с бетонов ограден кол в генералтошевското село Изворово

Окръжната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа до 72 часа обвиняем за извършено убийство. 


Сигналът за престъплението по член 115 от НК е подаден на 11 октомври 2020 г. в 8,10 часа от кметския наместник в село Изворово в Районното управление на МВР в Генерал Тошево. Задържан по случая е 46-годишният Димитър К., който е роднина на жертвата.  

Тялото на убития Петър П. е намерено на улица в село Изворово с разкъсно-контузна рана в областта на тила. Повиканият екип на спешна помощ е констатирал смъртта на 60-годишния мъж. 

Образувано е досъдебно производство за престъпление по член 115 от НК. Предприетите действия по разследването са установили, че 46-годишният Димитър К. има отношение към деянието.  Мъжът е направил и самопризнания. 

На 10 октомври около 17 часа Петър отишъл в дома на роднината си Димитър с бутилка ракия. Двамата пили, разговаряли и под влияние на алкохола помежду им започнал спор. Димитър изгонил от дома си по-възрастния си роднина.

Въпреки това скандалът продължил и извън дома му. Димитър успял за изтръгне парче от бетонов ограден кол и с него ударил Петър в главата. 

Извършен е оглед на местопроизшествието. Действията по разследването продължават. Справка за съдимостта на обвиняемия Димитър показва, че е той е съден за шофиране под въздействието на алкохол.