Село Топола остана без кметски наместник

Кметският наместник на с. Топола Ердоан Демиров е отстранен от поста си. В момента тече десетдневното му предизвестие. От Общинската администрация все още не са посочили конкретни причини за неговото уволнение.

Село Топола остана без кметски наместник

Това е петият мандат на Демиров. Две години е бил кмет на каварненското село, след което е станал кметски наместник. 



По думите му на 1 октомври е получил обаждане от общинската администрация. Бил е поканен в общината, без да му бъде посочена причината. На място е разбрал, че му е приготвено предизвестие по Закона за местното самоуправление и местната администрация и в 10-дневен срок ще му бъдат прекратени трудовите отношения. 

„Аз съответно не го подписах, защото исках да знам какви са причините за освобождаването ми, отговорът беше, че няма причина,  че така е решил кметът на община Каварна Елена Балтаджиева”, сподели той. 

Ердоан Демиров, който е и треньор на един от спортните клубове в Каварна, допълни, че се чувства обиден от ситуацията, в която е бил поставен. „Всеки един нормално мислещ човек би се обидил. Обидно и тежко ми е не от самото освобождаване от работа,  а от начина, по който беше постъпено с мен”, каза той. 

Потърсихме и кмета на община Каварна Елена Балтаджиева, която отказа коментар по случая.