Отново добра кауза на младоженци от Добрич: Вместо цветя събраха средства за лечение на дете

През последните години все повече млади хора, решили да сключат брак, избират вместо цветя за един от най-хубавите дни в живота, да направят другиго щастлив.

Отново добра кауза на младоженци от Добрич: Вместо цветя събраха средства за лечение на дете

Такъв избор правят Жанета и Росен Стефанови, които си казаха заветното “да” в Добрич на 26 септември. Младото семейство се вдъхновява от своите приятели Яна и Марио Костадинови, които на своята сватба помолиха гостите парите, които биха дали за букет, да оставят като дарение в специална кутия. Така решават да направят и семейство Стефанови, които успяват да съберат 350 лева. Те са превели средствата за едногодишния Димитър Добрев от Добрич.


Във фейсбук група „Помощ за Дани от Добрич” за него се събират средства. Той е диагностициран с ДЦП и епилепсия. При последна консултация в Турция в болница Рейап, лекарите изказват мнение, че за него има голям шанс за подобрение, ако се започнат активни рехабилитации. Офертата от болницата първоначално е за период от два месеца, като в хода на лечение и рехабилитация ще се установи дали този период ще се удължи още. За два месеца офертата е около 60 000 лева, като в сумата не влизат медикаменти и изследвания.