Александър Каракачанов: Гласувайте за Атанас Атанасов

Лидерът на Зелената партия Александър Каракачанов призова добричлии да гласуват за кандидата за кмет Атанас Атанасов.

Александър Каракачанов: Гласувайте за Атанас Атанасов
Председателят на Зелената партия Александър Каракачанов днес бе в Добрич. Той участва в съвместна пресконференция с местните лидери на ръководената от него партия и кандидата за кмет Атанас Атанасов и неговият екип.

Припомняме, че общинската организация на Зелена партия в Добрич официално подкрепи кандидатурата на Атанас Атанасов за кмет на град Добрич.

Атанас Атанасов е подходящата личност за кмет на Добрич. Много допирни точки в сферата на екологията открихме в програмата на Атанасов и нашите идеи, отбеляза Каракачанов.

Взели сме решение да не закриваме предизборната си кампания тази седмица, съобщи Атанасов.

Кандидата за кмет заяви, че той и кандидатите за общински съветници са против:

- една и съща фирма да извършва сметосъбиране, сметоизвозване, депониране и поддържане чистотата на улиците, тъй като това създава предпоставки за конфликт на интереси;
- общинските дружества да не подлежат на контрол от контрольори, назначени от общинката администрация, което е и изискване по закон за вътрешния одит;
- да липсва автоматизирана система за контрол на сметосъбирането, сметоизвозването и почистването на улиците;
- липсата на достъп до обществени поръчки на добрички фирми, които създават работни места в Добрич и генерират средства към общинския бюджет;
- фирма, регистрирана в офшорна зона, да участва като мажоритарен съдружник, в дейностите по ремонта на централна градска част, възлизащи на стойност 5 милиона лева.

Дойде време за промяна, завърши изказването си кандидат-кметът Атанас Атанасов.

С лозунга „ Не на шистовия газ” пък Александър Каракачанов приключи пресконференцията.

Припомняме, че в Добрич в качеството си на общински съветник в изминалия мандат на общинския съвет, именно Атанасов се обяви категорично срещу добива и проучването за шистов газ, като Атанасов предложи налагането на мораториум върху тази дейност на територията на общината, до момента в който не бъде създаден доклад за влиянието на проучванията и добива върху околната среда, последван от широка информационна кампания, насочена към гражданите и референдум.