Краят на света идва тия дни

Забавният 90-годишен радиопроповедник Харолд Кампинг насрочи нова дата за края на света – 21 октомври тази година. За съжаление, това се пада петък, така че явно ще пропуснем уикенда, а за президентските избори – да не говорим.

Краят на света идва тия дни
Харолд Кампинг, който често прави несполучливи прогнози за настъпването на края на света, даде нова дата на Апокалипсиса. 90-годишният радиопроповедник прокламира, че Второто пришествие ще се състои в петък - 21 октомври 2011г.

Според последните изчисления на Кампинг краят на света трябваше да дойде на 21 май т.г., когато дори и в България бяха плъзнали конспиратори с транспаранти и плакати, възгласяващи Апокалипсиса. Проповедникът обаче твърди, че не е сгрешил - всъщност на 21 май Бог решил кои души да бъдат спасени и кои - не, а същинският Край щял да настъпи пет месеца по-късно - демек тоя петък.

„На този ден всички избрани ще се възкачат на небето!", прокламира Кампинг по своето собствено Световно семейно радио. „Трябва да знаем, че само Бог знае кой е бил спасен и кой - не на 21 май!"

За съжаление на последователите на изкуфелия дядка, милиони долари хвръкнаха по целия свят, за да се оповести идването на края на света в края на май - нещо подобно се бе случило и за предишната Дата на Кампинг - 6 септември 1994.

Е, ще видим все пак дали на 21 октомври ще дойде краят на земното царство или все пак ще можем да отпразнуваме петък вечер, а в неделя да се отправим към изборните урни...