14-годишен е управлявал автомобила, предизвикал катастрофата с двама загинали по бул. "Добруджа"

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за пътен инцидент с двама загинали, причинен от 14-годишно момче

14-годишен е управлявал автомобила, предизвикал катастрофата с двама загинали по бул. "Добруджа"

 Двама са загинали и един е пострадал при катастрофа снощи в Добрич


Около 3:30 часа след полунощ на бул. „Добруджа“ в Добрич при пътнотранспортно произшествие са загинали двама от пътуващите в автомобил „Форд“ общо шестима. Зад волана е бил навършилият наскоро 14 години Руслан К. Загиналите са 19-годишните М.Й. и Ив. К. Двама от пътниците – 15-годишният Е.Р. и 19-годишният Й.Х., са настанени в болница без опасност за живота. Без наранявания по чудо са пътникът К.Й. и самият неправоспособен водач Руслан, който не е употребил алкохол.

По случая с тежкото пътно произшествие е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Окръжната прокуратура в Добрич за причиняване по непредпазливост смъртта на повече от едно лице, извършено от водач без необходимата правоспособност – престъпление по член 343, ал. 3 от НК.

По предварителни данни произшествието с двама загинали е възникнало заради високата и несъобразена скорост. 14-годишното момче е изгубило контрол над колата, завило е наляво, преминало е през мантинелата и се е удрило в електрически стълб, който се намира на разделителната ивица. От ударите колата е преминала през другата успоредна мантинела и се е озовала в насрещното платно за движение. Всичко това се е разиграло на един от основните булеварди в Добрич – „Добруджа“, в посока балчишката бензиностанция в района над агромагазина.

Преди произшествието в автомобила са били общо седем души. Едно от момчетата от младежката компания, излязла посреднощ на автомобилна разходка из града, слязло малко преди катастрофата.

Лекият автомобил бил управляван като служебен от бащата на Руслан, който работел в строителна фирма.

Извършен е оглед на местопроизшествието, което е било посетено лично от окръжния прокурор на Добрич. Неправоспособният водач е отведен в районното управление на МВР в Добрич и малко по-късно днес ще бъде привлечен към наказателна отговорност. Действията по разследването на тежкото пътнотранспортно произшествие с двама загинали и ранени продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.