Няма регистрирани случаи на Ковид-19 при потребители на социалните услуги в Добрич

Социалните услуги в Добрич работят на пълен капацитет, въпреки извънредната епидемична обстановка, сподели зам.-кметът по “Хуманитарни дейности” д-р Емилия Баева.

Няма регистрирани случаи на Ковид-19 при потребители на социалните услуги в Добрич

Тя коментира, че няма регистрирани случаи на Ковид-19 при потребители на социалните услуги, а при персонала те са били единични. В момента се разработва план, който трябва да бъде утвърден от кмета Йордан Йорданов, за действия при установяване на положителен случаи на коронавирус при потребител на социалните услуги. 


Д-р Баева съобщи още, че на 28 август е подадено проектно предложение “Приют за бездомни лица и семейства”.То е надграждане на проекта за реконструкция на сградата по Оперативната програма “Региони в растеж”.  Община Добрич е кандидатствала за функционирането на услугата по ОП “Развитие на човешките ресурси” на стойност 77 794 лева за срок от 18 месеца, уточни зам.-кметът. 

Към 1 септември по проект “Подкрепа в дома” се предоставят интегрирани здравно-социални услуги на 219 лица, обслужвани от 35 домашни санитари, 4 медицински сестри и 1 психолог. По Компонент 3 на същия проект, за преодоляване последиците от разпространението на Ковид-19, се оказва подкрепа на 110 потребители чрез 13 лица, наети на длъжност “Разносвач”. 

Д-р Баева подчерта, че продължава набирането на потребители по Компонент 3 на проекта. Желаещите да ползват услугата могат да се обадят на телефон 058 602 724. Проектът касае доставка на храна, продукти от първа необходимост, лекарства и заплащане на битови сметки със средства на потребителите на услугата. 

В заключение зам.-кметът посочи, че срокът на проект “Топъл обяд” е удължен.Община Добрич ще кандидатства, за да продължи предоставянето на храна на 150 потребители.