Над 100 атрактивни возила представят на ретро парада в Добрич (+СНИМКИ)

Над 100 атрактивни возила представят на ретро парада в Добрич (+СНИМКИ)
Интересът от страна на посетители е голям

Атрактивни автомобили и мотоциклети се събраха на второто издание на ретро парада в Добрич днес. Колекционерите представят своите старинни возила в градския парк „Свети Георги“.  Към 12 часа записаните за участие превозни средства бяха 135. Мотоциклетите са 30 на брой, а останалите са автомобили. 
От 1929 е най-старият автомобил, а мотоциклетът е от 1930 година, съобщи председателят на Авто Мото Ретро клуб „Толбухин“ Петър Георгиев. 


Ценителите на стари коли могат да видят Фиат Симка от 1937 година, Форд А от 1930 година, Jeep Willys от 1956 година и Мерцедес 190SL от 1955.  
Предвидени са 20 награди, които ще бъдат връчени в 14 часа. Те ще са в категории за оригинални автомобили и мотоциклети, както и за най-добре реставрирани. Предвидена е купа на кмета на Община Добрич и купа за специален гост. Отличията ще връчат градоначалникът Йордан Йорданов, спонсорите на събитието и Петър Георгиев. Той увери, че членовете на журито са независими. След разглеждане на всички возила, ще определят победителите във второто издание на ретро парада в Добрич. От 15 часа е предвидена обиколка на града.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+