Гюрсел Кърнак: ГЕРБ търси служебна победа на изборите с полицейщина

Двама активисти на ДПС са били задържани неправомерно от полицията, заяви на специална пресконференция общинският председател на партията и кандидат за кмет на Добрич Гюрсел Кърнак.

Гюрсел Кърнак: ГЕРБ търси служебна победа на изборите с полицейщина

Единият задържан е синът му – Шериф Кърнак, на 21 години. Другият също е млад мъж – на 30 години. Двамата са извършвали предизборна агитация в квартал Червената пръст в Добрич.


 

Около 19.30 часа снощи на улица „Балкан“ двама полицаи от Криминална полиция са им извикали „Горе ръцете“, разказа днес Шериф Кърнак. На мястото веднага са пристигнали две патрулки, на двамата младежи са сложени белезници и те били откарани в полицията, а телефоните им били отнети.

 

Там активистите на ДПС били държани 5 часа – до 00.30 часа, без да им бъдат повдигнати обвинения. Съмняваха се, че сме купували гласове, което не е вярно, категоричен в Шериф Кърнак.

 

В задържаните са открити избирателни списъци. Те са достъпни за всеки, разпечатани са от сайта на общината, снощи обикаляхме от къща на къща, разговаряхме с хората и им раздавахме агитационни материали, обясни Шериф Кърнак.


До задържането двамата са посетили 10-15 къщи снощи. Това е стандартна практика на агитация в цяла Европа по време на предизборна кампания, отбеляза кандидатът за кмет на Добрич на ДПС Гюрсел Кърнак.

 

Посетени хора от квартала също са били викани в Полицията, разказа Гюрсел Кърнак. Той определи действията на полицията като силова намеса в предизборната кампания на ДПС, която цели да всее страх в избирателите на партията. Нашето право на агитация е нарушено, допълни той.

 

ГЕРБ се превръща в силова партия, която търси служебна победа на изборите чрез полицейщина, заяви на пресконференцията кандидатът за кмет на ДПС.

 

Той съобщи, че не е бил официално информиран, че синът му е в Полицията. Защо са им сложени белезници, щом не са задържани и защо не са имали право да се обадят по телефона, попита Гюрсел Кърнак.

 

От ДПС-Добрич са категорични, че след консултация с юристи, ще си търсят правата във връзка със снощния инцидент.

 

Още по-силно ще продължим да агитираме по същия начин – от дом на дом, заяви още  Гюрсел Кърнак. Според него не само България, но и въобще Европа не е толерантна към малцинствата.

 

Гюрсел Кърнак и други близки на задържаните с часове чакаха пред добричката полиция през изминалата нощГюрсел Кърнак и други близки на задържаните с часове чакаха пред добричката полиция през изминалата нощ