ОУ „Стефан Караджа“ в Добрич ще кандидатства за изграждане на STEM среда

Общинският съвет даде съгласие за кандидатстване за финансиране на Основното училище „Стефан Караджа“ в Добрич по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ – II етап.

ОУ „Стефан Караджа“ в Добрич ще кандидатства за изграждане на STEM среда

Екипът на ОУ „Стефан Караджа“ е подготвил проектно предложение за кандидатстване за финансиране по малката категория – до 50 000 лв, което е класирано на втори етап. Идеята на училището е на третия етаж от сградата да се изгради STEM център за креативни дигитални създатели. В обособеното пространството ще бъдат създадени кътове, включващи различните режими на учене. 



За реализацията на проекта се предвиждат както обзавеждане, оборудване, обучения на учители, така и строително-ремонтни дейности, свързани с преобразуване на съществуващи пространства, отговарящи на нуждите и изискванията на настоящата програма.

От 2018 година учебното заведение е със статут на иновативно училище и има стремеж към постоянно развитие и осъвременяване на образователните методи с цел придобиване на знания по разбираем за новото поколение ученици начин. В училището е въведено проектно-базирано обучение в I и V клас, а от новата учебна година и във II и VI  клас.