Кирил Добрев в Ловеч: Борисов си отива, а БСП трябва да покаже алтернативата

Обещавам единство в БСП, не постове

Кирил Добрев в Ловеч: Борисов си отива, а БСП трябва да покаже алтернативата

“В политиката няма сребърни медали. Една партия се създава, за да може със собствен екип и политика да управлява”. Това каза по време на конференцията на БСП в Ловеч заместник-председателят на партията Кирил Добрев.


“Не приемам път, по който водещи са конфронтацията, разделението, соченето с пръст на врага с партиен билет. Всеки може да има своето място. Дълг на лидера е да може да подреди така екипа, че всеки да е ангажиран”, допълни Добрев и подчерта, че той е бил един от най-големите критици на т. нар. вътрешнопартийна опозиция. “На всички мога да обещая единство в БСП, не постове. Различното мнение в партията не означава, че някой ще се прегърне с ГЕРБ. Това е повече от нелепо, особено сега, когато им се вижда краят. Различното мнение в БСП означава, че има и друг път и в диалог трябва да изберем най-добрия”, каза Добрев.

Той изтъкна като положителен пример избирането на Румен Радев за президент и подчерта, че тогава цялата партия е била зад тази кандидатура, а обществото я е оценило като по-добрата. Той коментира и последвалите парламентарни избори. “Тогава нямахме отговор на въпроси с кого ще управляваме, кои ще са нашите бъдещи министри. Днес ние отново сме в подобна позиция – в навечерието на парламентарни избори и оставам с впечатлението, че все още нямаме отговори на тези въпроси”, допълни Кирил Добрев.

Той не пропусна да коментира и актуалната политическа обстановка в страната. Той казс, че БСП 4 години говори всички тези неща, които днес скандират протестиращите на улицата, но само Румен Радев е припознат като естествен лидер на недоволните, не и БСП. Според Добрев този проблем няма да бъде решен с вътрешнопартиен вот, както някои си мислят. “Бойко Борисов си отива. Дали ще е днес, утре или на парламентарните избори, това е краят. Най-важно е какво и как предлага БСП за възстановяване на държавата след Борисов. Как да убедим обществото, че ще управляваме по-справедливо и ще е по-добре за всички. Това е изпитанието пред БСП, за което нямаме никакво време”, добави той.

Добрев подчерта, че винаги е подкрепял прекия избор от цялата партия, за да се чуе мнението на всеки един социалист, но това да е състезание на идеи, а не партийно интригантстване и компроматна война.