Близането на сладолед става сексуално престъпление

Провокативното ядене на сладолед от страна на жените скоро може да бъде заклеймено като сексуален тормоз, алармира италианското издание „Кориере дела Сера“.

Близането на сладолед става сексуално престъпление
Яденето на някои храни скоро може да се окаже табу за жените, които ще бъдат поставени под заплахата да бъдат съдени за сексуален тормоз, ако облизват сладолед или бавно похапват банан.

Това поне се обмисля от група финландски адвокати и юридически светила в скандинавската страна, които смятат да криминализират провокативното хранене на продукти като сладолед на клечка, моркови, краставици или близалки като сексуален тормоз над мъжете.

Според финландска юридическа асоциация за сексуално престъпление може да се смята дори консумирането на всяка храна на обществено място, ако жената влага в това прекалена провокация към мъжете. Експертите смятат, че в националното законодателство липсват мерки, които да санкционират подобно поведение и препоръчват да бъдат въведени.

Същата тази адвокатска организация завъртя по телевизията и доста атрактивен видеоклип, на който жена в типична офис-обстановка еротично облизва сладолед на клечка, приковавайки върху себе си погледите на всичките си колеги.