Пожар в сметището на с. Богдан е причината за задушливата миризма в Добрич снощи

Жители на град Добрич споделиха в социалните мрежи снощи, че в целия град се усеща задушлив дим и силна миризма на изгоряло. Причината за това е пожар в сметището на с. Богдан.

Пожар в сметището на с. Богдан е причината за задушливата миризма в Добрич снощи

По думите на директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Дарин Димитров огънят е пламнал в неделя. Това е първият сигнал за пожар в района на сметището, с реална опасност за разрастване в близката гора. Служителите на пожарната са ограничили разпространението. Във вторник, около 16 часа е получен и втори сигнал за пожар с опасност за разпространение, като служителите отново са ограничили възможността да се разрасне, но са оставили отпадъците да горят заради невъзможност за гасене. 



Дарин Димитров беше категоричен, че заради горенето на сметището по дълбочина – в най-ниската и най - високата част, за да бъде изгасен пожарът, то трябва да бъде оградено и потопено изцяло във вода. „Такава възможност няма, единствената е с техника да бъде разровено и да започне заравянето му с пръст. Нашите възможности са ограничени към момента”, заяви той.

Димитров допълни, че ако завали проливен дъжд е възможно то да бъде загасено.