13 издания за Добруджа получават финансиране от Община Добрич

Изданията се подкрепят от Общинската програма за финансово подпомагане на книгоиздаването. Програмата е действаща от 2009 година и досега са финансирани 49 автори.

13 издания за Добруджа получават финансиране от Община Добрич

На 10 октомври след заседание на експертната комисия е определено финансирането на нови 13 книги на обща стойност 13 000 лева.

 

След тази конкурса сесия ще бъдат подкрепени финансово следните автори: Кремена Митева за издаване на книгата „Летопис за живота и творчеството на Йордан Йовков”, Киряк Цонев за том I на мемоари „Минало без бъдеще”, Атанас Пеев за книгата „Добруджанска фолклорна съкровищница”, Кольо Чалъков за стихосбирката „Да съживим живота”, Ангел Радилов за изданието „Подиум”, Йовчо Карамфилов за книгата „Съдбоносната за Добрич 1949 година”, както и Веселин Бончев за сборник от документи „Възстановяване на българската държавност в град Добрич и добричка околия в периода м. септември 1944 г.„

 

С общински средства ще бъдат издадени и „Книги с дарствени надписи от личната библиотека на Петър Увалиев” на Галина Колева, представителен каталог „Художници от Добрич” на Съюза на българските художници, книгата „Животът продължава” на Валерия Урсова, стихосбирката „Нежни стихотворения” на Петър Бонев, книгата „Тук е България” на Веселина Иванова и „Лале ли си…моята биография” на Верка Сидерова.