Ученици от ЕГ „Гео Милев“ с достойно представяне на олимпиада по Информационни технологии

Ученици от Езиковата гимназия “Гео Милев” в Добрич достойно са представили учебното заведение, съобщават от пресцентъра на ЕГ.

Ученици от ЕГ „Гео Милев“ с достойно представяне на олимпиада по Информационни технологии

Зрелостникът Никола Петров, който е работил в екип с ученичка от Шумен, се е класирал със своя съекипник на първо място в категория “Интернет приложения”. Освен това Никола е лауреат на олимпиадата по Информациони технологии.


Никола Манолов 11 “а” клас и Християн Димитров от 10 “а” са участвали в националния кръг в категория “Интернет приложения”. Тримата участници са били с ръководител Мария Георгиева.

В същата категория “Интернет приложения” на националния кръг са се включили и Ивайло Янков и Самуил Георгиев от 10 “е” клас. В категория “Уеб сайт”, от 5 до 8 клас,  Езиковата гимназия  се е представила с два проекта, които са впечатлили журито. Теодор Ганчев и Весела Ганчева са заели трето място, а Елица Климентова и Николай Казаков – четвърто. Шестимата участници са били ръководени от Мария Кирилова.

Осмокласници също са се включили в националния турнир “ИТ свят” в категория “Уеб сайт – писан код”, където сайтът на Елица и Николай е бил оценен като най-добър – с първо място, а на Теодор и Весела – на трето.