Козметиката от зеолит – чудото на природата

Зеолитът е минерал, едно от чудесата на природата.

Козметиката от зеолит – чудото на природата

Най-качественото му находище се намира в България, открито е през 50-те години на миналия век, на 25 км от гр. Кърджали, край село Бели пласт. Зеолитът има уникално приложение за прочистване на организма, за освобождаването му от вредните токсини, пестициди и тежки метали и не на последно място той ни спасява и от радиоактивни елементи и частици. Най-полезно действие върху човешкия организъм има, когато се приема вътрешно, заедно с водата или под формата на хранителни добавки. Благотворното влияние на зеолита вече се използва и в козметиката. 



Кожата на човека  е най-големият ни орган и тя е огледалото на здравословното състояние на организма ни – каквото виждаме отвън, това е и отвътре. Грижата за кожата е от изключително значение и затова трябва да сме много внимателни по отношение на продуктите, които използваме. 


Маска за лице от зеолит

Зеолитът е силикатен минерал, съставен е предимно от силиций и алуминий, структурата му е пореста и при попадане в течности, той има уникалното свойство да извършва активен йонообмен. По същия начин, по който той действа детоксикиращо на организма при вътрешна употреба, зеолитът има благотворно влияние и върху кожата на лицето. Маската за лице със зеолит подхранва и хидратира кожата, успокоява раздразнения и зачервявания, помага дори и при рани за тяхното бързо регенериране. Този продукт има антибактериално действие и оставя чувството за уникална свежест и чистота на кожата на лицето. Маската е подходяща за мазна и комбинирана кожа, като почиства каналите на мастните жлези и порите от излишния себум. Тя е изключително полезна за употреба и при проблемни кожи и акне. Препоръчва се да се използва поне веднъж в седмицата за максимален ефект. 

Шампоан от зеолит

Шампоанът със зеолит няма аромат и е предназначен за всеки тип коса и скалп.  Той придава обем и здравина на косъма, предпазва скалпа от лющене. Ако имате по-сух тип коса, се препоръчва да го използвате през миене и след него да нанасяте балсам или маска за коса. В шампоана има много по-голямо количество зеолитен минерал, отколкото в сапуна например. Целта е шампоанът да спомага за поддържането на киселинния баланс на кожата на скалпа, за да не се допуска неговото лющене и появата на различни кожни проблеми. Препоръчва се след нанасяне шампоанът да се остави да подейства около минута преди изплакване. 

Козметична вода спрей със зеолит 

Козметичната вода е натурален тоник за кожата, характеризиращ се с основната функция на минерала да детоксикира и почиства в дълбочина. Водата – спрей е комбинация от ценни, високо концентрирани микроелементи, съдържащи се в зеолита. Неговото въздействие е още след първата употреба – кожата се озарява, тонизира и овлажнява, без да я изсушава. Водата-спрей е подходяща за всеки тип кожа и ежедневна употреба. Тоникът се пръска върху предварително почистена кожа, не се подсушава и е идеална основа за нанасянето на грим.