Малки таланти от Студио „Сарандев“ с награди от престижни конкурси

Юли месец е започнал успешно за Студио „Сарандев“ при Младежкия център, с педагог Елена Карабельова, съобщават от вокалната школа. Малки таланти са завоювали две отличия от престижни конкурси.

Малки таланти от Студио „Сарандев“ с награди от престижни конкурси

11-годишният варненец Мартин Стоянов е спечелил трета награда от вокален онлайн конкурс „Истоки“ – Русия, а първо място 8-годишната Симона Тодорова от фестивала „Приятели на България“ - Албена.


Организаторите на Международния фестивал-конкурс на руската култура „Истоки“ тази година са инициирали онлайн издание за млади певци от 6 до 16 години. Вчера са оповестили резултатите, а Мартин Стоянов е бил сред лауреатите. Участниците задължително е трябвало да се представят с руска песен. Мартин е изпратил любителско видео поп песента „Я буду помнить“. В своята възрастова група (10 - 12 години) той се е състезавал с други чуждестранни участници от Турция, Казахстан, САЩ, Беларус, България, Египет, Израел, Германия, Франция, Корея, Латвия.

Десетчленно международно жури през месец юни е прослушвало видеата, за да оцени участниците, които са били общо 450 - от 50 региона на Русия и от 27 държави, разпределени в различни номинации и възрастови категории.  

Симона Тодорова е станала носител на Лауреат I степен от Международен фестивал „Приятели на България“2020  - Албена. Конкурсът се е провел на открита сцена - амфитеатъра на хотел „Вита парк“. Симона се е представила в категория „Вокал“, младша възраст. Председател на журито е бил композиторът Хайгашод Агасян.