Явор Димитров е новият председател на “Да България” в Добрич

На редовно отчетно изборно събрание на местната организация на ПП “Да България” в Добрич e избран нов председател. Това е Явор Димитров – млад и образован човек, IT специалист.

Явор Димитров е новият председател на “Да България” в Добрич

Арх. Надежда Пампорова, бяхте първи председател избран при учредяването на МО през 2017г. 



Явор е активен в работата на МО от самото начало на членството си. Убеден в правотата на политиките, които следваме, той винаги отстоява позициите ни, провежда ги към обществото. С него се работи някак хармонично, разумен и усмихнат е и много организиран. Предавам щафетата спокойна. Оставаме екип.

Защо се наложи смяната?

В общност от интелигентни хора ротацията е прекрасен начин всеки да изяви себе си, да почувства отговорността, да се обучи в посрещането на политически предизвикателства и привличането на подкрепа. Явор е на ход!

Какво стои на дневен ред пред организацията в Добрич?

Да продължим започнатото с натрупан вече опит. Близките по мироглед хора вече ни разпознават и подкрепят. Това е добро постижение и основа за следващи стъпки. Нашите позиции по важни теми и волята да ги отработим трябва да стигнат до повече хора. Който не ни разбира трябва да общува повече с нас, за да прозре готовността ни да работим за промяната. Създаваме сериозен национален екип. Обединяваме усилията си. Енергията около нас става все по-силна. 

Явор Димитров, защо сте член на “Да България”?

Надали има човек, който да не е съгласен, че е необходима сериозна промяна в политическата картина в България. На всички ни е омръзнало едни и същи хора да ни изнасят едни и същи представления, докато реалната политика се случва някъде там, зад сцената и не в наша полза.

След толкова години обезверяване много хора просто спряха да гласуват, защото не разпознаваха своя представител сред кандидатите. Дълго време и аз бях един от тези хора, но това се промени през 2017. Наблюдавах събитията около учредяването на Да, България и установих, че посланията, които чувам са много близки до моите възгледи. След това с времето видях, че има и реална воля за прилагането на обявените политики. По принцип това е много трудно за извънпарламентарна политическа сила, но се оказа, че когато има желание и се използват всички налични инструменти нещата могат да се случват и се случват.

Всички тези събития ме убедиха, че съм открил своя представител в политиката. А членството е естественото продължение на това. Моят начин да допринеса с каквото мога за общата кауза.

Защо приехте да станете председател?

Обстоятелствата се стекоха така, че бях предложен за председател. Не ми беше нужно много време за размисъл и приех позицията. Възприемам това просто като отправна точка да се свърши още повече работа.

Какво мислите за политиките на партията?

Споменах, че посланията на „Да, България“ са близки до моите възгледи. По-конкретно част от акцентите в програмата са изкореняване на корупцията, икономически растеж, прозрачна администрация и електронно управление.

През годините на прехода тези точки често са залягали в програмите на една или друга партия, но днес е очевидно, че не се получава само с декларации на добри намерения. Повече от всякога е нужна политическа воля за прилагането им и ясно виждам, че в Да, България такава има. А това, в известен смисъл, е по-важно от самата програма, защото без воля програмата си остава лист хартия.

Останалите основни приоритети са работещи регулатори, въвеждане на стандарти в образованието, подкрепа за културата, качествено здравеопазване, адекватна външна политика. Всеки, който споделя тези приоритети, е добре дошъл да работим заедно за постигането им.