Двама офанзивни опитни играчи ангажира „Добруджа“

Запълниха свободната дата за контрола, още не е сигурно къде ще е проверката с „Несебър“

Двама офанзивни опитни играчи ангажира „Добруджа“

Към подготовката на „Добруджа“ се присъединиха двама състезатели с опит в професионалния футбол. Попълненията са с офанзивни функции и са познати на привържениците на популярната игра в региона. Нападателят Илиян Капитанов идва от състава на „Литекс“ /Ловеч/, с който разтрогна договорните си отношения. Това е негов втори период в добричкият тим, с който има записани мачове в „Б“ група. Той е роден през 1992 г. в Ген. Тошево, след което преминава през всички нива на ДЮШ на „Черно море“ и достига до първия отбор на „моряците“. Защитавал е още екипите на „Любимец“, „Созопол“, „Черноморец“ /Балчик/, „Ботев“ /Гълъбово/ и „Оборище“ /Панагюрище/.
Атакуващият полузащитник Цветан Илиев е на 30 години, като през последните три сезона бе част от състава на „Черноморец“ /Балчик/ във Втора лига. През състезателната си кариера той е бил картотекиран още в редиците на „Светкавица“ /Търговище/, с който достига до „А“ група, а в елита е защитавал още фланелката на „Нефтохимик“ /Бургас/.



От двете подкрепления се очаква да вдигнат конкуренцията и нивото на представяне в атакуващ план при „жълто-зелените“. Предвид този факт, не е изключено част от футболистите, дошли на проби, да бъдат отпратени по-рано от предвиденото. Яснота по темата се очаква да има до 24 юни, когато е насрочена първата контрола от лятната подготовка. Съперник в нея е съставът на „Пирин“ /Благоевград/, който направи ударна селекция и си е поставил за цел на атакува Първа лига. „Орлетата“ ще проведат лагер в КК Албена, като предварителната договорка е спарингът да се състои на стадион „Дружба“. На този етап отпадна и последната неизвестна, свързана със съперниците за проверки. Единствената свободна дата – 4 юли, вече е запълнена, а за спаринг-партньор е избран „Несебър“. Тепърва обаче ще се уточнява къде ще играе приятелската среща. Останалите контроли на добричлии през лятото са срещу „Созопол“ /27 юни/, „Лудогорец II“ /11 юли/, „Нефтохимик“ /15 юли/. Генералната репетиция е на 18 юли срещу юношите до 19 години на „Черно море“ /Варна/ или седмица преди дебютния мач от първенството на „Б“ група, насрочен за 25 юли.