Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич спечели проект по ЕРАЗЪМ +

Проектът „Придобиване на практически умения в Австрия”, финансиран по програма Еразъм+ е на стойност 58 438 лева и ще се реализира през март 2021г.

Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич спечели проект по ЕРАЗЪМ +

20 възпитаници на гимназията ще имат възможност три седмици да получат практически знания и умения в Zeiler Gemüseproduktion GmbH, Мюнхендорф. Фермата се развива в сферата на селското стопанство и по-конкретно в биологичното производство на домати от различни сортове. Персоналът се състои от 280 служители, с квалификации и опит в сферата на селското стопанство и биоземеделието.


За периода от три седмици практика в реална работна среда учениците от специалност Производител на селскостопанска продукция и Техник на селскостопанска техника ще приложат своите знания и ще придобият трудови навици, свързани с европейските принципи, стандарти и изисквания в биоземеделието.

Предходната учебна година 20 ученици от 11 и 12 клас посетиха град Сан Джулиано Миланезе, Италия. Там те придобиха система от знания, професионални компетентости и нагласи, които благоприятстваха тяхното личностно и професионално развитие.

ПГАС - Добрич се стреми да осигури на своите ученици конкурентни знания и способности, за да ги подготви за динамичния прогрес на технологиите в сферата на селското стопанство.