Още един положителен резултат за COVID-19 в Добрич, лежал във Второ вътрешно отделение

Още един мъж е с положителен резултат за заразяване с COVID-19. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.

Още един положителен резултат за COVID-19 в Добрич, лежал във Второ вътрешно отделение

Тя заяви, че мъжът е бил настанен за лечение във Второ вътрешно отделение на Многопрофилната болница за активно елчение в Добрич, но поради съмнение за коронавирус инфекция е преместен в Инфекциозното отделение и му е взета проба за изследване, чийто резултат е положителен.



„Съгласно методиката веднага след преместване на пациента бе извършена дезинфекция на Второ вътрешно отделение и общите части на болницата. Освен на пациента бяха взети проби и на медицинския персонал на смяна, като всички проби са отрицателни“, каза д-р Св. Ангелова.

Съгласно протокола за действие, със заповед на директора на РЗИ се разпорежда на директора на МБАЛ - Добрич да се спре приема на пациенти във Второ вътрешно отделение, като се осигури непрекъснатост и се осъществява прием на пациенти, но те се настаняват за лечение в друго отделение. След изписване на пациентите в отделението, които в момента се намират за лечение там, ще бъде направена окончателна дезинфекция, а самите пациенти ще бъдат поставени под карантина и ще бъдат под наблюдение, допълни още д-р Ангелова.