Изградиха физкултурно-музикален салон към детската градина в Крушари

Изградиха физкултурно-музикален салон към детската градина в Крушари
Нова голяма придобивка е изградена към детската градина в Крушари - физкултурно-музикален салон, съобщават от местната администрация.

Стойността на обекта, включен в капиталовата програма на община Крушари през 2019-а година,  е над 120 хиляди лева. Строителството и въвеждането на обекта в експлоатация е приключило дни преди обявяването на извънредното положение.


Преди седмица работата на детското заведение в Крушари е била възстановена, както и занятията в нейните три изнесени групи в селата Лозенец, Коритен и Телериг. От местната администрация посочват още, че посещаемостта е рекордно висока за тази част от годината, защото много от родителите са заети със сезонна работа.


Децата са били посрещнати с приятни изненади, сред които освежени спални и занимални и нови кътове за игри. За всяка група са били закупени плазмени екрани за презентации на игрови ситуации, анимирани игри и дидактични уроци. Подновили са и площадките за игри на отрито.


От първи юни децата активно посещават новата зала за спортни игри на закрито, за репетиции и детски тържества. Тя е оборудвана със специални уреди и съоръжения за най-малките – мини шведска стена, тунели за забавни игри, меки модули за индивидуални гимнастически занимания.Освен това от първия ден на месеца, съгласно решение на Общинския съвет в Крушари, всички деца са освободени от такса за ползване на градини. 


Ръководството на учебното заведение информира още, че в община Крушари няма деца във възрастовата група от 3 до 6 години, които да не са обхванати в системата на предучилищното образование. Това е и мотив за все по-добрата работа на педагози и помощен персонал, като екипите са достатъчно мотивирани и в момента работят по три проекта, финансирани от Оперативна програма НОИР и МОН. Предстои внасянето на проектно предложение по Националната програма "Заедно за всяко дете", модул 2. Целта е да се създадат добри практики, партньорство и информираност между педагогически персонали и родителите  на деца в потенциален риск от отпадане от образователната  система в предучилищна възраст.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+