Задържаха под стража участници в група за огнестрелни оръжия, установени в Добрич

Задържаха под стража участници в група за огнестрелни оръжия, установени в Добрич
Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура

Днес Специализираният наказателен съд е взел мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на огнестрелни оръжия на територията на България.


Те бяха задържани на 2 юни в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура в момент на продажба на 12 оръжия, в т.ч. автоматични. Третият участник в групата се оказа извън страната. Той ще бъде издирван с Европейска заповед за арест.


В хода на действията по разследването в Добрич на няколко адреса беше намерено и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни видове оръжия. Иззети бяха и 4500 лева и 400 евро, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност.


В хода на заседанието по мерките за неотклонение Специализираният наказателен съд е приел, че е налице обосновано предположение обвинените да са извършили престъплението, за което са обвинени, както и че има опасност да манипулират доказателства и да извършат ново престъпление.


Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+