Приключи основният ремонт на сградата на НЧ „Отец Паисий – 1897“ в село Спасово

За по-малко от четири месеца е приключил основният ремонт на сградата на НЧ „Отец Паисий“ в село Спасово, съобщават от Община Генерал Тошево.

Приключи основният ремонт на сградата на НЧ „Отец Паисий – 1897“ в село Спасово

Извършен е ремонт на покрива и фасадите, подменена е PVC дограма, обновени са залите и сцената, гримьорните, тоалетните и складовите помещения, както и библиотеката. Монтирана е климатична система и е подменена електрическата инсталацията в културната институция. Осигурен е и достъп до сградата за хора с увреждания.



Строителните дейности по обекта са част от проекта по трансгранична програма INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020 „Развитие на туристическия потенциал, опазване и популяризиране на общото наследство“.

В договора има две обособени позиции – за основен ремонт на съществуваща обществена сграда на НЧ „Пробуда – 1941“ и ремонт на прилежащо пространство към нея в село Кардам, както и за основен ремонт на съществуваща обществена на сграда НЧ „Отец Паисий – 1897“ в село Спасово. Ремонтните дейности в село Кардам са на финалната права.

Проектът се изпълнява в партньорство с румънската община Мурфатлар, Република Румъния. Водеща организация е Община Генерал Тошево, общата стойност на проектното предложение е 1 219 951 евро. От тях 610 006 евро са за българската община. Извършените ремонтни дейности на читалището в село Спасово са на стойност 375 528,00 лв. с ДДС.