Съдят швейцарец, вдигнал 325 км/ч

Швейцарският съд започва разглеждането по делото на автомобилист, който вдигна със своето Bentley Continental 325 км/ч на шосе, където разрешената максимална скорост е 120 километра, съобщава Neue Zuercher Zeitung.

Съдят швейцарец, вдигнал 325 км/ч

Основание за повдигането на обвинението стана снимка, качена в социалната мрежа, на която се вижда, че стрелката на спидометъра сочи 325 километра. При това превишаването на скоростта дори с 25 километра в Швейцария се смята за престъпление. Според органите на реда снимката е направена през април по шосето Женева-Лозана.


 

Ако съдът се съгласи с версията на полицията, то мъжът ще бие предишния рекорд, който бе поставен през април 2010 година от друг швейцарец. Той тогава съумя да вдигне със своя Mercedes SLS AMG 290 километра. Според версията на „рекордьора", спидометърът му се е развалил и той не е знаел с каква скорост кара. Въпреки това, съдът определи глоба от 45 хиляди швейцарски франка. Но собственикът на Мерцедеса, който струва 240 хиляди евро, протестира, като заяви, че той живее от социални помощи.