Доброволци отново занесоха дрехи и обувки на деца в неравностойно положение, обучаващи се в училището в с. Победа

Доброволци отново занесоха дрехи и обувки на деца в неравностойно положение, обучаващи се в училището в с. Победа
Доброволци от Добрич занесоха за втори път дрехи и обувки на деца в неравностойно положение от няколко села на територията на Община Добричка, обучаващи се в Обединеното училище „Добри Войников” в с. Победа.

Първата акция беше в края на месец май, когато доброволците занесоха дарение, предоставено от магазин за детски дрехи в Добрич, който е затворил. В сегашната инициатива се включиха и много граждани, обединени от идеята да помогнат на децата в нужда. 


В училището се обучават около 150 ученици от селата Победа, Генерал Колево, Полк. Минково, Методиево, Царевец, Паскалево, Котленци, Плачидол и град Добрич. Някои от семействата в тези населени места нямат финансови възможности, но децата посещават учебното заведение с голямо желание. Дрехите и обувките, които бяха занесени в обединеното училище в с. Победа ще бъдат разпределени на нуждаещите се малчугани. 


Директорът на ОУ „Добри Войников” Галина Тошкова прие дарението и благодари сърдечно за жеста. Доброволците имат възможност да продължат благородното дело и да помагат на своите малки приятели от общините Добрич и Добричка. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+