В класна стая на открито учат децата от ОбУ „Добри Войников” в с. Победа

През топлите месеци и когато времето позволява, класната стая в двора на училището събира децата, които учат по различните предмети сред природата на чист въздух.

В класна стая на открито учат децата от ОбУ „Добри Войников” в с. Победа



Създадена преди няколко години по проект на ПУДООС, класната стая се ползва от всички 150 ученици в различните класове.  Това разказа пред Добрич Онлайн днес директорът на учебното заведение Галина Тошкова. 

Сградата на училището в с. Победа е така ориентирана, че почти през целия ден е огрята от слънцето. Това я прави изключително топла през зимата, но пролетните дни понякога в нея става много задушно.  Така се зародила и идеята за класна стая под дърветата, за да могат учениците да карат часовете по техническите предмети навън. 


Първоначалният вариант на съоръжението е бил коренно различен от сегашния, но преди време е бил унищожен от вандали, след което възстановен от разрушителите.  В момента класната стая на открито се използва за допълнителното обучение на децата, които по една или друга причина не са успели да се включат в дистанционното обучение, а през учебната година – за часовете по изобразително изкуство, технологии и предприемачество,човек и природа и дори за редица състезания.  Хората от селото също много я харесват, защото я използват да се събират, но за съжаление след тези събирания остават много отпадъци. 

Директорът на ОбУ „Добри Войников” Галина Тошкова призовава хората да пазят класната стая чиста и здрава, за да могат учениците да й се радват по-дълго.