В класна стая на открито учат децата от ОбУ „Добри Войников” в с. Победа

В класна стая на открито учат децата от ОбУ „Добри Войников” в с. Победа
През топлите месеци и когато времето позволява, класната стая в двора на училището събира децата, които учат по различните предмети сред природата на чист въздух.


Създадена преди няколко години по проект на ПУДООС, класната стая се ползва от всички 150 ученици в различните класове.  Това разказа пред Добрич Онлайн днес директорът на учебното заведение Галина Тошкова. 


Сградата на училището в с. Победа е така ориентирана, че почти през целия ден е огрята от слънцето. Това я прави изключително топла през зимата, но пролетните дни понякога в нея става много задушно.  Така се зародила и идеята за класна стая под дърветата, за да могат учениците да карат часовете по техническите предмети навън. Първоначалният вариант на съоръжението е бил коренно различен от сегашния, но преди време е бил унищожен от вандали, след което възстановен от разрушителите.  В момента класната стая на открито се използва за допълнителното обучение на децата, които по една или друга причина не са успели да се включат в дистанционното обучение, а през учебната година – за часовете по изобразително изкуство, технологии и предприемачество,човек и природа и дори за редица състезания.  Хората от селото също много я харесват, защото я използват да се събират, но за съжаление след тези събирания остават много отпадъци. 


Директорът на ОбУ „Добри Войников” Галина Тошкова призовава хората да пазят класната стая чиста и здрава, за да могат учениците да й се радват по-дълго. Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+