Александър Петров от Студио „Сарандев“ с първа награда от онлайн издание на Международния конкурс "Lemari" – Беларус

Александър Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич взе участие в онлайн изданието на Международния конкурс-фестивал "Lemari" – Беларус, който традиционно се провежда през април в град Минск.

Александър Петров от Студио „Сарандев“ с първа награда от онлайн издание на Международния конкурс "Lemari" – Беларус

Талантливият поп изпълнител от Добрич се състезава в категория „Естраден вокал - соло“ с видео запис на песента”BrokenVow“ из репертоара на Джош Гробан. 



Изнесените вчера резултати показват, че той е носител на първа награда в своята възрастова група /над 18 години/ с най-висок резултат – 49 точки от 50 максимални. Александър се е конкурирал спевци от Полша, Малта, Колумбия, Куба, България, Румъния, Македония и др.

В тазгодишното онлайн издание на конкурса „Lemari“ са взели участие над 400 млади изпълнители от 21 страни. Международното жури на форума е от 28 членове, като има и български представители - Росица Йорданова и Георгина Георгиева.Всяка от възрастовите групи е била оценена оценява от петчленно жури.

Видео записите на участниците по регламент са без обработка и монтаж. Излъчените победители ще получат диплом, медал, предметни награди, както и покани за Международни конкурси, а вокалните им педагози – благодарствени грамоти.