Валентин Димитров: Днес празнуваме своята сила

Поздрав от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Валентин Димитров: Днес празнуваме своята сила

Уважаеми културни дейци и творци,


Уважаеми учители и ученици,

Скъпи съграждани,

Честит 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Днес празнуваме своята сила, защото знанието, езикът, писмеността, културата са истинската сила на една нация. Те определят нашата национална идентичност, чрез тях градим своя облик пред света, чрез тях създаваме и постигаме успехи. Благодарение на тази сила ние имаме възможността да изразяваме по всевъзможни начини себе си, да преоткриваме света, да се променяме, да се надграждаме и да се доказваме. Затова 24 май е празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване, на постиженията на науката и културата. Празник на българска азбука и писменото слово. Ден, който олицетворява непреходността на свещените знаци и силата на българщината.

Уважаеми съграждани,

На този ден най-искрено Ви желая да сте будни, горди и смели! Да пазите българските ценности и традиции, независимо какво би ви струвало това! Да цените наследството от предците ни и най-важното – да вярвате в светлото бъдеще на България!

Честит празник!

Валентин Димитров

Кмет на Община Генерал Тошево