Марияна Драгнева от Добрич е избрана за месец март в календара на акушерките за 2021 година

Марияна Драгнева от Добрич е на четвърто място по брой точки сред номинираните над 40 акушерки от цялата страна, които имаха възможността да станат част от Календара за 2021 година на Алианса на българските акушерки.

Марияна Драгнева от Добрич е избрана за месец март в календара на акушерките за 2021 година

Тя е акушер с дългогодишен опит в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, ръководител е и на училище за бъдещи родители и представител за нашия град на Алианса на българските акушерки. През 2013 година Марияна Драгнева открива училището за бъдещи родители, защото усеща необходимостта им да се подготвят за очакваното бебе по един различен начин. Първата й среща с жени в училището е на четвърти март преди седем години. Освен пълноценни разговори и знания, Марияна дава на бъдещите майки подкрепа и приятелство.


"Раждането на всяко бебе е чудо, наречено живот, но магията е в доверието и любовта, с която се посреща", споделя тя.  

Снимките на номинираните дами, които помагат на новият живот да се роди, бяха публикувани във фейсбук страницата на Алианса на българските акушерки. Победителите бяха определени от гласуване, чрез харесване в социалната мрежа.  С 892 гласа Марияна Драгнева от Добрич се класира на четвърто място и ще краси месец март в календара за 2021 година на българските акушерки. 

Изданието ще бъде представено по време на Академията за акушерки 2020, която тази година ще се проведе в началото на месец ноември в Пловдив. То ще бъде пуснат и в продажба с благотворителна цел.