Стресираха варненци с фалшива „Синя зона”

Неизвестни разпространиха вчера хиляди брошури, според които в централната част на морския град ще се въведе „Синя зона” от 24 октомври. Листовките се оказаха, че са част от лоша шега.

Стресираха варненци с фалшива „Синя зона”
Стотици варненци бяха стресирани вчера привечер след като намериха на автомобилите си сини листовки, според които от 24 октомври в централната част на града се въвежда „Синя зона".

В брошурата, на която има някакво лого, уж на новата общинска фирма „Паркинги и гаражи", пише, че: „Синя зона" Варна е част от проекта на Община Варна за модернизация на транспортната схема в нашия град. Въвеждането й има за цел да оптимизира градския трафик и да гарантира пешеходните пространства.

„Синята зона" ще бъде въведена поетапно, пише още в брошурата. Първата й част - обозначена като G1, стартира на 24 септември, като един месец ще е гратисен, а точно деня след изборите - 24 октомври вече паркирането в зоната, която обхваща центъра на града, ще е платено.

Таксуването, твърди още брошурата, ще става или чрез талон, или чрез SMS. Цената тръгва от 30 стотинки чрез SMS за 15 минути, до 60 стотинки за половин час. Талонът струва 1,20 за час.

Днес на нарочна пресконференция изпълняващия длъжността кмет на Варна Коста Базитов съобщи, че това е лоша шега и нищо в текстовете не е вярно.

Интересното в случая е, че нейните автори, явно хора, които целят някакви политически дивиденти, са организирали черния ПР доста добре - издали са брошура, дори и лого на фирма са измислили, направили са два сайта, чрез които всеки да може да научи повече за „Синята зона" на Варна. Днес, след истерията, която обхвана Варна, сайтовете вече не работеха.