Как да запазим добра физическа форма по време на изолацията?

Треньорът на КБС „Калиакра” в Каварна сенсей Ариф Арифов със съвети за поддържане на добра физическа форма по време на социалната изолация заради пандемията от COVID - 19.

Как да запазим добра физическа форма по време на изолацията?

Вече над 50 дни се намираме в положение на изолация, излизаме възможно най-малко и прекарваме по-голямата част от денонощието вкъщи, за да предпазим себе си и нашите близки от коронавирусната инфекция. Всеки от нас се опитва да намери начини да направи престоят у дома възможно най-приятен и разнообразен. 



Не трябва да забравяме обаче, че във времена на пандемия е важно не просто да останем вкъщи, а и да се опитаме да запазим здравословен ритъм на живот.

Според треньорът на Клуба по бойни спортове „Калиакра” в Каварна сенсей Ариф Арифов трябва да отделяме поне по 30 минути на ден за спорт. По думите му обаче не трябва да се пресилваме. Физическите упражнения не трябва да са тежки и изтощителни, защото това понижава имунитета. 

Сенсей Арифов е категоричен, че сутрешната разходка, при спазване на противоепидемичните мерки, съчетана с малко клекове, лицеви опори и коремни преси върши страхотна работа за поддържане на форма и тонус. 

Добрата форма на човек зависи 80% от неговото психическо здраве и 20% - от физическото. Затова мозъкът ни трябва да е ангажиран с приятни емоции, Арифов съветва четенето на приятна книга, гледане на романтични комедии и избягване на лошите и неприятни новини. 

„Спазвайте хигиенните си навици и дистанция от лоши хора, без да се вманиачавате”, каза в заключение сейнсей Ариф Арифов.