А1 дари респиратори на болниците в Добрич, Силистра и Монтана

Телекомът пое ангажимент да дарява по един лев за всяко плащане, извършвано през Моят А1

А1 дари респиратори на болниците в Добрич, Силистра и Монтана

Първото голямо дарение от кампанията за дигитална солидарност на А1 вече е факт. Още през март компанията обяви, че ще дарява по един лев за всяко плащане през мобилното приложение Моят А1 или портала Моят А1 на сайта А1.bg. До момента кампанията е събрала над 100 000 лева, благодарение на хората, които решиха да останат по домовете си и да платят сметките си онлайн. С тези средства вече са закупени респиратори за три болници в страната – МБАЛ „Добрич”, МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” – Монтана, МБАЛ „Силистра”.



След като през март А1 дари 5 респиратора за сумата от 220 000 лв. на „Александровска” болница в София, в хода на настоящата кампания дарения получиха и болниците в Силистра, Добрич и Монтана. С това А1 показва, че не са забравени и нуждите на лечебните заведения в провинцията. Респираторите са от най-ново поколение и в последните месеци се превърнаха в дефицитна стока в световен мащаб.

Дарението би било невъзможно без стотиците хиляди абонати на А1, които спазиха стриктно изискванията за социална дистанция и платиха сметките си онлайн. От резултатите е видно, че кампанията набира скорост и все повече потребители избират плащането през приложението Моят А1 или през портала Моят А1 на А1.bg.

Само през първите две седмици на извънредното положение компанията отчита 260% повече регистрации в портала Моят А1 на А1.bg, 1 044% повече инсталации на мобилното приложение Моят А1 и ръст на плащанията през тях от 50% спрямо същия период на февруари.