Двама пациенти с COVID-19 от Добрич са излекувани, броят на заразените у нас е 825

42 нови случая на зараза с Covid-19 са установени у нас през последното денонощие, като 21 от новорегистрираните пациенти са хоспитализирани.

Двама пациенти с COVID-19 от Добрич са излекувани, броят на заразените у нас е 825

Така общият брой на доказаните случаи на коронавирусна инфекция достига 825, като 646 са активните. Това съобщи на редовния брифинг по темата ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.



Повечето от новоустановените случаи са в София -19, от които 11 са амбулаторни, а 8 са настанени в различни лечебни заведения . Във Видин има ръст със седем души, в Смолян – трима, в Стара Загора – двама, в Кюстендил  - двама, във Варна, Бургас, Русе, Плевен, Благоевград, Сливен, Хасково, Ямбол и Пазарджик  - по един. Сред новите случаи са 24 жени и 18 мъже, има и две деца деца на 14 години от село Паничарево, които са настанени в УМБАЛ в Стара Загора. Случаите сред децата до 18 години са общо 29, а под 10 години  - 14.

Има ръст и на заразените сред медицинските работници  - 12 нови случая, като от „Пирогов“ са 7 души, а във Видин – петима. От тях лекари са петима, медицинските сестри са пет , санитарите са трима, и един е кинезитерапевт.

Излекуваните са с 19 повече от вчера и вече са 141  - 15,6 процента. Изписани са девет души  от ВМА, от „Пирогов“ – двама, от Добрич - двама, от Кюстендил –двама, от Русе, Бургас, Сливен и Пазарджик  - по един. Сред всички излекувани 87 са мъже  и 54 жени, средната им възраст е 48 години. Излекуваните деца са 8  - има две нови на 5 и 8 години от София.

Трима души са починали за последното денонощие - един мъж в "Пирогов", жена на 68 години в Сливен и жена на 62 години в "Пирогов". Средната възраст на починалите е 64 години.