Контактните лица на заразената с COVID-19 жена от Тервел не са били в чужбина

Установени са всички контактни лица на заразената с COVID-19 жена от Тервел. По думите на кмета инж. Симеон Симеонов нито един от тях не излизал извън страната.

Контактните лица на заразената с COVID-19 жена от Тервел не са били в чужбина

На всички са взети проби за изследване за коронавирус. Инфектираната 70-годишна жена също не е била в чужбина.



„Проблемът е, че жената на 70 години не е била в чужбина. От контактните лица също никой не е бил в чужбина. Продължаваме да търсим нулевия заразен“, посочи Симеонов.

Той изрази надежда това да бъде последният случай на COVID-19 в община Тервел. Градоначалникът призова за сериозно отношение от гражданите и дисциплина относно спазването на мерките с цел ограничение разпространението на коронавирус.

„Маските не са задължителни, но призовавам хората да ходят с тях. Целта е да се заразят по-малко хора. Основната задача е опазване здравето на хората“, каза още той.

Около 40 са лицата, завърнали се от чужбина, в община Тервел. По думите на Симеон Симеонов има хора, които отказват на входната им врата да бъде поставена табела, обозначаваща, че са под карантина.

„Основната задача е опазване здравето на хората. Всеки е свободен да реагира, както иска. Здравето на хората е преди всичко и с цената на всичко трябва да бъде запазено“, заяви кметът.

Той даде и добри примери за хора, които доброволно му съобщават за завръщането си от чужбина. Симеон Симеонов беше категоричен, че дори лично би занесъл хранителни продукти на хора под карантина.