Йордан Цонев: Хасан Адемов вероятно се е заразил в Добрич

Депутатът от групата на ДПС в Народното събрание Йордан Цонев заяви, че неговият колега д-р Хасан Адемов вероятно се е заразил в Добрич, когато е носил дарение за болницата в града.

Йордан Цонев: Хасан Адемов вероятно се е заразил в Добрич

Припомняме, че д-р Адемов даде положителна проба за COVID-19 на 1 април. По думите на Цонев в момента той е хоспитализиран, но е в добро състояние. По-рано днес стана ясно, че и съпругата на д-р Адемов също е дала положителна проба за COVID-19. 



Депутат от Добрич е с положителен тест за коронавирус

Последно депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов е бил на работа миналия понеделник, след това дошъл в Добрич да направи дарение от предпазни маски за многопрофилната болница в града. Според Цонев е възможно да се е заразил именно в Добрич. 

„Нашите предположения са, че от момента, в който се е заразил, не е имал контакт с нас. Това е нашето обяснение, че всички от групата на ДПС сме с отрицателни проби за коронавирус”, заяви той.  Йордан Цонев допълни, че от Движението за права и свободи ще платят за направените им тестове. 

„Много хора възприеха тестовете като лично отношение и привилегия. Става въпрос за иснтуционалност“, поясни Цонев. Той заяви, че ако парламентът спре да функционира, това ще е крах на държавността.