Виртуален концерт „За музиката няма карантина!“ с деца и младежи от Добрич представят утре

Общинският младежки център „Захари Стоянов“ в Добрич реализира инициатива „Общуваме виртуално, а не реално!“ предвид извънредната ситуация в страната

Виртуален концерт „За музиката няма карантина!“ с деца и младежи от Добрич представят утре

Виртуалната идея напомня на хората чрез различни видеорубрики във фейсбук страницата на Младежкия център, че не трябва да спират да правят това, което обичат въпреки социалната изолация. Единствената разлика е, че заниманията се практикуват единствено у дома.



Екипът на ОМЦ публикува клипове на различна тематика. Целта е обогатяване и осмисляне на свободното време на деца и младежи докато са вкъщи. Сред тях е и вокалният педагог на Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център Елена Карабельова.

„За музиката няма карантина!“. Това е новото предизвикателство на ръководителя на певческата група. Идеята е да бъде представен онлайн концерт на певци и музиканти от Добрич, които са изпратили свой творчески клип на вокалния педагог. По този начин деца и младежи са осмислили времето си у дома с това, което обичат да правят. Елена Карабельова е получила 35 клипа, които ще бъдат монтирани в един и публикувани като виртуално представление. То ще може да бъде гледано утре от 14 часа в страницата на Младежкия център. Така доволна ще бъде и публиката, която онлайн ще се зареди с позитивна енергия чрез изпълнението на музикантите.

„Концертът ще бъде разнообразен. Ще навържа едно след друго изпълненията, но ще бъдат само фрагмент, за да не стане безкрайно дълъг клипът. Всяко дете ще бъде включено с минута-минута и половина в концерта“, каза организаторът на инициативата Елена Карабельова.

Първоначалната й идея е била онлайн концертът да не е само с изпълнители от „Сарандев“, въпреки че утре предимно ще бъдат от Студиото за поп-рок певци. Вокалният педагог планира още едно музикално събитие през следващата седмица. Надеждата й е тогава да се включат музиканти и певци от повече добрички школи. 

„Много ми се иска и другите школи да вземат участие. Надявам се това да стане в следващия концерт, защото планирам още един такъв за другата седмица“, посочи тя.

Певци и музиканти от Добрич могат да изпратят своя клип на фейсбук страницата на Общинския младежки център „Захари Стоянов“ или на личния профил на Елена Карабельова, за да станат участници в следващото виртуално културно събитие. 

„Трябва да си поддържаме интересите, хобитата и всичко, което ни радва. Трябва да има настроение въпреки трудната ситуация“, каза в заключение тя.