Временна икономическа комисия ще разработи пакет от мерки в помощ на бизнеса

Деветчленна временна икономическа комисия, която ще разработи пакет от мерки в помощ на малкия и среден бизнеса, беше създадена днес на заседание на ОбС – Добрич.

Временна икономическа комисия ще разработи пакет от мерки в помощ на бизнеса

Предложението беше на общинските съветници от Местната коалиция ГЕРБ /СДС/. Мерките ще бъдат във връзка с извънредното положение в страната заради разпространението на COVID-19. 



Кметът на Община Добрич ще бъде председател на временната комисия. В състава й ще влезе по един представител от всяка политическа партия в местния парламент -  Галин Господинов, Гинка Василева, Стоян Люцканов, Милко Пенчев, Станислав Илиев и Нежля-Амди Ганева. Останалите двама членове ще са представители на местната администрация, които ще бъдат определени със заповед от Йордан Йорданов. 

Временната комисия ще направи срещи с представители на бизнеса, за да бъдат обсъдени мерки, които могат да бъдат взети. Идеята е да бъде дадена възможността на бизнеса да изрази мнение и по този начин той да бъде чут.

По думите на общинския съветник Иво Пенчев мерките ще бъдат с хоризонт от около 12 - 18 месеца. "В тази връзка на нас ще ни трябва различния начин на мислене на предприемачите", заяви той.